Gemeente Maastricht

communicatiepartner

Gemeente Maastricht

Communicatieadviseur Omgevingswet

In 2021 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Gemeenten kunnen door de nieuwe wet met overzichtelijke regels de leefomgeving beter inrichten. Daarnaast biedt de Omgevingswet meer ruimte voor maatwerk en moet het leiden tot een betere en snellere besluitvorming.  

Facet& is als vaste communicatiepartner van de gemeente Maastricht nauw betrokken bij deze ingrijpende verandering. Facet& detacheert voor dit communicatievraagstuk gedurende het eerste half jaar van 2020 een senior communicatieadviseur. Om de gemeente te helpen haar ambtenaren, burgers én bedrijven te duidelijk maken wat de veranderingen inhouden. Daarnaast moet iedereen weten waar ze terecht kunnen met vragen, aanvragen en bezwaren. En wordt er een leidraad opgesteld die duidelijk maakt hoe de participatie binnen projecten kan worden vormgegeven. Ook adviseren we mee over de procescommunicatie rond het (bestuurlijk) besluitvormingstraject. 

In het tweede half jaar van 2020 werken we mee aan de uitvoering van de strategie, campagnes, de ontwikkeling en inzet middelen en de organisatie van bijeenkomsten. 

Vervanging bestuurs- en communicatieadviseur  

De wethouders van de gemeente Maastricht worden ondersteund door bestuurs- en communicatieadviseurs. In februari en maart 2020 vervangt Lysbeth een van deze ‘bca’s’ voor de portefeuille(houder) Zorg, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit.  Met haar ervaring en deskundigheid voorziet zij de gemeente en de wethouder van professioneel advies en onderhoudt ze contacten met de pers. 

Vaste communicatiepartner

De gemeente Maastricht zocht een vaste communicatiepartner voor al haar advies- en detacheringsaanvragen. De keuze viel op ons. Vanaf half november 2019 zijn we aan boord om desgevraagd de afdeling Communicatie en andere afdelingen en diensten van de gemeente te ondersteunen en adviseren bij voorkomende communicatievraagstukken. In ieder geval voor de periode van twee jaar, en wie weet met een verlenging van nog eens twee keer een jaar. We dragen graag ons steentje bij aan de versterking van de communicatie(functie) van deze mooie gemeente!

andere projecten

Politie eenheid Limburg

Politie eenheid Limburg

communicatieadvies
Gemeente Gulpen-Wittem

Gemeente Gulpen-Wittem

strategie en uitvoering
Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

strategie en uitvoering