Stichting kom Leren

Stichting kom Leren heeft 19 basisscholen in de regio Maastricht-Heuvelland.
Het bestuur en de medewerkers staan samen voor goed onderwijs. Ze zoeken voortdurend naar verbetering en innovatie. Er is oog voor de talenten van medewerkers. Zij kunnen binnen deze stichting als professional groeien en bloeien. Wij zijn sinds 2017 de vaste communicatiepartner van kom Leren.

 
Stichting kom Leren
 

Strategie en ondersteuning

Om de communicatie van kom Leren te versterken, lieten we een onderzoek onder scholen uitvoeren naar haar naamsbekendheid en imago. We adviseerden over de communicatie rond het uitkomen van het nieuwe strategisch beleidsplan. In een communicatieplan vertaalden we deze inhoud naar communicatieopgaven voor de periode 2019-2023. Daarnaast ontwikkelden we een online strategie en ondersteunen we bij de uitvoering ervan.

“Een zichtbaar en stevig
kom Leren. Een resultaat dat staat.”

― Melanie Coenen, communicatieadviseur

Corporate huisstijl en website

In 2019 zette de onderwijsstichting een nieuwe koers uit. Met een nieuwe huisstijl als kers op de taart. Met plezier werkten we samen met Studio Eikenhorst aan die nieuwe huisstijl. Ook zorgden we voor de implementatie van de nieuwe stichtingswebsite.

De nieuwe corporate website en negentien scholenwebsites onder één dak. Met een school-ouder communicatieportaal voor professionele en uniforme communicatie.

Corporate middelen en campagnes

We ontwikkelen diverse corporate middelen. Sommige daarvan maken deel uit van een corporate campagne. Bij de campagne In Beeld vertellen medewerkers over hun werk en drijfveren. Met de Instagram Takeover neemt een medewerker het account tijdelijk over om haar of zijn werkweek te laten zien. Daarnaast werken we mee aan het jaarverslag, ontwikkelen we het personeelsmagazine kom Lezen en schreven we mee aan een flyer en website voor de kom Leren Academie.

Communicatieondersteuning scholen

Ook voor de afzonderlijke scholen realiseren we middelen en materialen. Zo ontwikkelden we voor een aantal scholen een nieuwe huisstijl, ondersteunden we bijvoorbeeld rondom open dagen en vernieuwden we bijna alle scholenwebsites.

Arbeidsmarktcommunicatie

Personeel vinden is (ook) in het onderwijs een uitdaging. We ondersteunen daarom met arbeidsmarktcommunicatie. We ontwikkelden daarvoor een plan en de online campagne Wereldbaan. Daarin vertellen medewerkers met verschillende achtergronden over werken bij kom Leren. We hielpen met het attractiever in de markt zetten van vacatures. En we adviseerden over de nieuwe werken bij-website. We begeleidden dit project van concept tot livegang.

Andere opdrachtgevers

Politie eenheid Limburg

Politie eenheid Limburg

Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht

Regionale Energie Strategie Maastricht-Heuvelland

Regionale Energie Strategie Maastricht-Heuvelland

Provincie Limburg

Provincie Limburg

Bekijk al onze opdrachtgevers