Gemeente Eijsden-Margraten

communicatieadvies en -ondersteuning

Gemeente Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland en telt ruim 25.000 inwoners. Regelmatig ondersteunen wij deze gemeente met communicatieadvies en -ondersteuning.

Voorzitterschap bijeenkomst vliegverkeer

In het najaar van 2018 organiseerde het gemeentebestuur, samen met Milieufront Eijsden, een openbare bijeenkomst over het luchtruim Zuidelijk Zuid-Limburg en de overlast die mensen daarvan ervaren. Lysbeth trad op als dagvoorzitter. Ze heette de aanwezigen welkom, lichtte het programma en het doel van de avond toe, introduceerde de sprekers en leidde de discussies en vragen-en-antwoorden in goede banen. In maart 2019 organiseerde het gemeentebestuur opnieuw een debat hierover. Lysbeth verzorgde opnieuw de voorbereidingen en het gespreksleiderschap.

Nieuwe Energie krant

Eind 2017 bracht Eijsden-Margraten, samen met buurgemeente Gulpen-Wittem, een huis-aan-huis krant uit over Nieuwe Energie. Deze krant bevatte uitleg en tips die huiseigenaren moesten aansporen om hun eigen huis energiezuiniger te maken. Facet& hield hiervoor een reeks interviews, we redigeerden teksten, maakten foto’s en keken mee met de vormgeving.

Informatiekranten jeugd, werk en zorg

Sinds 1 januari 2015 hebben alle gemeenten nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. De gemeente Eijsden-Margraten informeerde haar inwoners over de veranderingen met een huis-aan-huiskrant. Facet& hielp met de realisatie daarvan. Eind 2016 verscheen er weer zo’n krant. Wethouders, ambtenaren en externe professionals vertelden daarin over de ervaringen en stand van zaken. Wij verzorgden de interviews en de teksten en coördineerden de fotografie en vormgeving. De informatiekrant lag begin december in de bus op 11.500 adressen in heel Eijsden-Margraten.

Vluchtelingenopvang

De vluchtelingenstroom laat ook Limburg niet onberoerd. De gemeente Eijsden-Margraten spant zich binnen haar grenzen in voor opvangmogelijkheden. Dat vraagt om heldere en zorgvuldige communicatie en een goede dialoog met inwoners en andere betrokkenen. Facet& ondersteunde de gemeente medio 2016 in de communicatie rond de locatiekeuze voor de opvang van asielzoekers. We gaven strategisch advies, stelden teksten op, adviseerden over de perswoordvoering en de inzet van (social) media, organiseerden inloop- en andere bijeenkomsten en verzorgden het voorzitterschap.

Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten

andere projecten

Project A2 Maastricht

Project A2 Maastricht

detachering, advies en uitvoering
Stichting kom Leren

Stichting kom Leren

strategie en uitvoering
Politie eenheid Limburg

Politie eenheid Limburg

communicatieadvies