Gemeente Eijsden-Margraten

communicatieadvies en -ondersteuning

Gemeente Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland en telt ruim 25.000 inwoners. Regelmatig ondersteunen wij deze gemeente met communicatieadvies en -ondersteuning.

Informatiekranten jeugd, werk en zorg
Sinds 1 januari 2015 hebben alle gemeenten nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. De gemeente Eijsden-Margraten informeerde haar inwoners over de veranderingen met een huis-aan-huiskrant. Facet& hielp met de realisatie daarvan. Eind 2016 verscheen er weer zo’n krant. Wethouders, ambtenaren en externe professionals vertelden daarin over de ervaringen en stand van zaken. Wij verzorgden de interviews en de teksten en coördineerden de fotografie en vormgeving. De informatiekrant lag begin december in de bus op 11.500 adressen in heel Eijsden-Margraten.

Vluchtelingenopvang
De vluchtelingenstroom laat ook Limburg niet onberoerd. De gemeente Eijsden-Margraten spant zich binnen haar grenzen in voor opvangmogelijkheden. Dat vraagt om heldere en zorgvuldige communicatie en een goede dialoog met inwoners en andere betrokkenen. Facet& ondersteunde de gemeente medio 2016 in de communicatie rond de locatiekeuze voor de opvang van asielzoekers. We gaven strategisch advies, stelden teksten op, adviseerden over de perswoordvoering en de inzet van (social) media, organiseerden inloop- en andere bijeenkomsten en verzorgden het voorzitterschap.

Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten Gemeente Eijsden-Margraten

andere projecten

IBA Parkstad

IBA Parkstad

strategie en uitvoering
Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

strategie en uitvoering
Co-Creation Lab

Co-Creation Lab

promotiefilm