Project A2 Maastricht

Met de aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel en de Groene Loper in Maastricht, realiseerde de stad een volledig nieuwe verkeersinfrastructuur en daarmee nieuwe toekomst voor Maastricht-Oost. Wij ondersteunden van 2003 tot 2023 bij de communicatie over dit project.

 
Project A2 Maastricht
 

Bouw- en omgevingscommunicatie

We werkten tijdens de bouw van de tunnel mee aan de bouw- en omgevingscommunicatie bij Avenue2. Buurtbewoners, bedrijven, belanghebbenden en geïnteresseerden werden actief geïnformeerd en betrokken. Centraal in de berichtgeving stonden hinderklussen en mijlpalen, vakmensen en specialisten achter de techniek. De eerlijke, consistente en persoonlijke aanpak zorgde voor vertrouwen: Maastricht werd ‘gruuts’ op het tunnelwerk.

“Je voelt het gebied groeien, de buurten bruisen. Verbinding is hier de rode draad.”

― Ghislaine Schyns, communicatieadviseur

Communicatie(advies) gebiedsontwikkeling

Na de opening van de tunnel in 2016 lag de focus op de afbouw van het verkeerssysteem en de inrichting van het bovengrondse gebied: de Groene Loper. Met tal van kansen, initiatieven en ontwikkelingen bloeide en groeide het gebied. Daar de omgeving over informeren en bij betrekken, stond centraal in de communicatie in deze fase.

Afronding

Toen het projectbureau in 2023 aankondigde te stoppen en het stokje van de Groene Loper over te dragen aan de buurt én de organisaties in het gebied, ondersteunden wij bij de afronding. Met twee ontmoetingsmomenten, een cahier en het borgen van alles dat er in de loop der jaren was opgebouwd sloten we onze bijdrage aan dit project af.

Andere opdrachtgevers

Regionale Energie Strategie Maastricht-Heuvelland

Regionale Energie Strategie Maastricht-Heuvelland

Brightlands

Brightlands

HEEMwonen

HEEMwonen

Politie eenheid Limburg

Politie eenheid Limburg

Bekijk al onze opdrachtgevers