Project A2 Maastricht

In Maastricht is de afgelopen jaren een volledig nieuwe verkeersinfrastructuur gerealiseerd. De aanleg van de Koning Willem-Alexandertunnel en de Groene Loper hebben veel veranderd. In Maastricht-Oost is de bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid flink verbeterd. En is een nieuw stuk stad ontstaan.

 
Project A2 Maastricht
 

Bouw- en omgevingscommunicatie

We werkten tijdens de bouw van de tunnel mee aan de bouw- en omgevingscommunicatie bij Avenue2. Buurtbewoners, bedrijven, belanghebbenden en geïnteresseerden werden actief geïnformeerd en betrokken. Centraal in de berichtgeving stonden hinderklussen en mijlpalen, vakmensen en specialisten achter de techniek. De eerlijke, consistente en persoonlijke aanpak zorgde voor vertrouwen: Maastricht werd ‘gruuts’ op het tunnelwerk.

“Je voelt het gebied groeien, de buurten bruisen. Verbinding is hier de rode draad.”

― Ghislaine Schyns, communicatieadviseur

Communicatie(advies) gebiedsontwikkeling

Eind 2016 ging de tunnel open. Daarna lag de focus op de afbouw van het verkeerssysteem en de inrichting van het bovengrondse gebied. In 2017 en 2018 was een van onze adviseurs fulltime gedetacheerd bij Projectbureau A2 Maastricht om te ondersteunen bij de communicatie. Afsluitend werkten we mee aan een website over A2 Maastricht om de kennis, ervaringen en verhalen te behouden. Momenteel helpen we nog altijd een tot twee dagen per week mee met de communicatie over de Groene Loper. Naast die reguliere ondersteuning adviseren we over de komst van een onderwijscampus en de (centrum)ontwikkeling van het gebied. Om de inwoners van de omliggende buurten en andere stakeholders in de stad hierin te laten participeren, organiseren we een inloopbijeenkomst onder de noemer ‘Bijpraten aan de Groene Loper’.

Andere opdrachtgevers

HEEMwonen

HEEMwonen

Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen

Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht

Politie eenheid Limburg

Politie eenheid Limburg

Bekijk al onze opdrachtgevers