Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

strategie en uitvoering

Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

Sinds 2015 hebben de gemeenten in Nederland nieuwe taken op het gebied van werk, zorg en jeugd. De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul werken samen om deze nieuwe taken zo goed mogelijk in te vullen.

Strategie en uitvoering

Facet& ondersteunde Maastricht en de Heuvellandgemeenten hierin met strategisch advies, het coördineren van het hele proces en de realisatie van communicatiemiddelen. We ontwikkelden een huisstijl, bouwden een website en maakten diverse andere middelen, zoals een digitale nieuwsbrief en filmpjes.

Infographic Jeugdhulp

Samen met Zuiderlicht ontwikkelden we in 2019 voor alle gemeenten in Maastricht-Heuvelland een infographic over jeugdhulp. Een praktische richtingwijzer voor ouders die zich zorgen maken over hun kind en niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp. Voor iedere gemeente maakten we een aparte variant (met het logo en de contactgegevens van die gemeente). Facet& schreef de teksten en coördineerde het proces. Zuiderlicht gaf de infographic vorm.

Werkconferenties

Regelmatig organiseert Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland conferenties. Zo organiseerde de regio in oktober 2016 een conferentie over onafhankelijke cliëntondersteuning en in maart 2017 over dagbesteding en respijtzorg. Zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties, zorgverzekeraars, cliëntvertegenwoordigers, raadsleden, bestuurders, beleidsmedewerkers en uitvoerders van gemeenten dachten mee tijdens deze conferenties en deelden hun ideeën.
Facet& ondersteunde bij de organisatie en communicatie rond deze conferenties. We dachten mee over de vorm(geving) van de bijeenkomsten en werkten deze uit. Daarnaast verzorgden we (de tekst, het ontwerp en de verzending van) de mailings. Lysbeth vervulde tijdens de conferenties de rol van voorzitter, Ghislaine faciliteerde en Robert maakte de foto’s.

Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland Sociaal Domein Maastricht-Heuvelland

andere projecten

A2 Het Vonderen-Kerensheide

A2 Het Vonderen-Kerensheide

communicatieadvies en -middelen
Project A2 Maastricht

Project A2 Maastricht

detachering, advies en uitvoering
Provincie Limburg

Provincie Limburg

strategie en uitvoering